jueves, 4 de junio de 2009

Característiques sobre democrácia i dictadura

Com crec que ja sabeu hi ha una gran diferencia de la democrácia a la dictadura ara vos vaig a comentar les seues diferencies per si no heu sabeu i teniu interés en averiguarou.

Democrácia: La democrácia impedeix els goberns centralitzats i els descentralitza en múltiples nivells de regions i localitats, sabent que tots els nivells del gobern deuen ser lo més accesibles al poble com siga posible. Comprenen que una de les seus principals funcions es protegir certs drets humans básics, com la llibertat d'expresió i de religió, el dret a la protecció de la llei de igualtat, i l'oportunitat d'organitzar-se i participar plenament en la vida política, económica i cultural de la societat. Realitzen amb regularitat eleccions lliures, i obertes per a tots els ciutadans en l'edat de votar. Els ciutadans no sols tenen drets, sino també tenen l'obligació de participar en el sistema polític i este, a la seua vegada, protegeix els seus drets i llibertats.

Dictadura: les caracteristiques de la dictadura són paregudes de la democrácia pero al revés. No hi ha llibertat d'expressió, está prohibit la llibertat d'assossiació, no hi han eleccions, els ciutadans no tenen cap poder.

No hay comentarios:

Publicar un comentario